tisdag 25 mars 2014

Äggvåfflor

Äggvåfflor är min favorit och även om det är mycket fett i dessa så är det inte alls lika mycket som i frasvåfflorna. På dessa kan man ju komplettera genom att äta dem med smör och strösocker eller någon god sylt som hjortronsylt och vispad grädde. Något som också är gott är jordgubbssylt med smak av lime som smakar perfekt och med smak av sommaren.

Ingredienser till 8-10 laggar:
100 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk, 3%
2 ägg

Gör så här:
Smält smöret försiktigt och låt det svalna . Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, tillsätt äggen och det smälta smöret.
Nu är det bara att värma våffeljärnet, Pensla järnet vid gräddning av första våfflan, sedan behövs det knappast, beror ju också på hur bra våffeljärn man har förstås. Cirka 1 dl smet vid varje gräddning och grädda tills de blir gyllenbruna och lyft inte på locket första minuten och kolla.

Servera våfflorna nygräddade, här ska man sitta och vänta på våfflorna och inte lägga dem på hög.
Serveras med smör, strösocker eller grädde och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar